Page cover

Fazolová polévka

Suroviny

Na cca 3-4 porce:

Surovina
Množství

Cibule

1 ks

Paprika

1 ks

Maďarská klobása

1 ks

Fazole v rajčatové omáčce Bonduelle

2 plechovky

Mletá paprika

2 PL

Mouka

1 PL

Česnek

2 stroužky

Sůl

Pepř


Postup

1

Cibuli a papriku nakrájet na proužky, klobásu na kostičky.

2

Restovat cibuli do změknutí, přidat klobásu a nechat provonět a pustit tuk a barvu.

3

Přidat mletou papriku a mouku a cca minutu míchat, aby paprika nezhořkla.

4

Přidat obě konzervy fazolí a restovat další minutu.

5

Zalít vroucí vodou, vše promíchat a nechat pod pokličkou cca 10 minut provařit.

6

Vhodit proužky papriky a nechat dalších 10-20 minut vařit. Potom dochutit solí, pepřem a prolisovaných česnekem.

Podávat buď se zakysanou smetanou navrchu nebo ji rovnou do polévky zamíchat.

Last updated