Page cover

Pad thai

Suroviny

Na cca 3 porce:

Surovina
Množství

Rýžové nudle

200 g

Krevety / kuřecí maso

300 g

Šalotka

1 ks

Vejce

2 ks

Jarní cibulka

3-4 ks

Mungo výhonky

1 balení

Nesolené arašídy

50 g

Limetka

1 ks

Krupicový cukr

3 PL

Rybí omáčka

9 PL

Tamarindová pasta

3 PL

Sriracha

2 PL


Postup

1

Namočit nudle do vlažné vody cca půl hodiny předem.

2

Smíchat rybí omáčku, tamarindovou pastu, cukr a srirachu.

Připravit co nejdříve, ať se stihne rozpustit cukr

3

Orestovat šalotku, na poslední minutu k ní přidat spodní část jarní cibulky. Dát bokem.

4

Orestovat krevety nebo maso, zlehka osolit. Dát bokem.

5

Rozklepnout do woku vajíčko, nechat ho pár sekudn zatáhnout, rozbít žloutek a rozmíchat.

6

Všechny orestované suroviny vložit do woku, přidat okapané nudle a zalít cca 2/3 připravené omáčky.

7

Nudle v omáčce promíchávat tak, aby se uvařily a omáčka zredukovala.

Podle potřeby přidat trochu vody, kdyby se nudle nechtěly dodělat.

8

Když je hotovo, vmíchat jarní cibulku, mungo klíčky a část arašídů. Nakonec vmíchat zbytek omáčky, aby nudle byly vláčné a chuťově výrazné.

Podávat s kouskem limetky, zbytkem arašídů, jarní cibulkou a mungo výhonky.

Last updated