Page cover

Katův šleh

Suroviny

Na cca 3-4 porce:

Surovina
Množství

Stehenní kuřecí řízky

500 g

Paprika

1 ks

Cibule

1-2 ks

Sójová omáčka

3 PL

Worcester

3 PL

Mletá sladká paprika

1,5 PL

Mletá pálivá paprika

0,5 PL

Kečup

1-2 PL

Tymián

1-2 ČL

Grilovací koření

1 ČL

Sůl

Pepř


Postup

1

Cibuli a papriku nakrájet na proužky, maso na nudličky.

2

Orestovat cibuli, až zesklovatí, přidat maso a restovat do zlatova.

3

Přidat sladkou i pálivou papriku, cca 1 minutu promíchávat, ať nezhořkne. Přidat sójovou omáčku a worchester. Pak přilít trochu vody a nechat cca 5 minut dusit.

4

Přidat papriku, přisypat grilovací koření a tymián a průběžně podlévat vodou. Cca po 30 minutách přimíchat kečup a nechat provařit 5-10 minut.

5

Nakonec podle chuti už jen postupně dochucovat.

Last updated