Page cover

Chili con carne

Suroviny

Na cca 4 porce:

Surovina
Množství

Mleté hovězí maso

500 g

Cibule

1 ks

Česnek

2 stroužky

Červená paprika

1 ks

Rajčata v konzervě

1 plechovka

Rajčatový protlak

2 ČL

Červené fazole v konzervě

1 plechovka

Hovězí vývar

300 ml

Mleté chili

0,5 ČL

Mletá sladká paprika

1,5 ČL

Římský kmín

1 ČL

Majoránka

0,5 ČL

Čokoláda

2 kostičky

Skořice

špetka

Koriandr (čerstvý)

podle chuti

Sůl

Pepř


Postup

1

Cibuli a papriku nakrájet na kostičky, česnek rozdrtit a pokrájet. Na pánvi postupně restovat cibuli, po 5 minutách přidat papriku, po dalších 3 minutách česnek a restovat ještě minutu. Potom přidat koření (chili, paprika a římský kmín) a nechat rozvonět.

2

Přidat mleté maso, rozmělnit na menší kousky a restovat do hněda.

3

Zarestovat protlak a přidat plechovku rajčat, majoránku a hovězí vývar. Nechat probublávat 10-20 minut.

4

Potom přidat fazole a nechat provářet do požadované konzistence.

5

Dvě minuty před vypnutím sporáku ještě přidat čokoládu a skořici.

6

Nakonec přidat nasekaný koriandr, sůl a pepř podle chuti.

Last updated